Huurprocedure

Om misverstanden te voorkomen en je verblijf op Curaçao zo aangenaam mogelijk te laten verlopen hebben we een huurprocedure opgesteld. Je treft hieronder in alfabetische volgorde de aandachtspunten aan. Indien je hierna nog vragen mocht hebben, vernemen we dat graag van je.

Inbegrepen in de huurprijs zijn de volgende faciliteiten:

Kamers: 2 persoonsbed, hang-legkast, tafel met stoel, kluisje, plafondventilator
Studio’s : 2 persoonsbed, hang-legkast, tafel met stoel, kluisje, airco

Bedlinnen en een hoofdkussen zijn niet inbegrepen. Je kunt wel een linnenpakket bestellen. Zie “Bedlinnen”.

Algemene voorzieningen: de keukens zijn volledig ingericht met keukenbenodigdheden, servies en bestek.

Ieder keuken is voorzien van een ijskast en een kookstel. Het studentenhuis beschikt tevens over een oven en magnetron. De buitenterrassen zijn voorzien van terrasmeubels. In de Kooi bevindt zich een grote lounge bank.

Je kunt na aankomst op Curaçao gebruik maken van onze afhaalservice. Indien je van deze service gebruik wilt maken, wordt je door ons opgewacht met een naambordje bij de uitgang van de luchthaven en rechstreeks naar je nieuwe woonruimte gebracht.

De kosten hiervoor bedragen ANG 75.00 per persoon.

Ben je met 2 personen, bedragen de kosten ANG 50.00 per persoon.

Voor extra veiligheid is er een alarmsysteem geinstalleerd met flits impuls lampen. Het systeem werkt met een bedieningspaneel en code. Wanneer het alarm is ingeschakeld, flitst een blauwe en oranje impuls lamp aan de voor en -achtergevel. Dit is is goed zichtbaar van de straat en rondom het huis. Aan het pand zijn heldere lampen bevestigd die op een bewegingsmelder zijn aangesloten. Je komt dus nooit in het donker het terrein op of bij het huis. Zorg aub tevens dat je te allen tijde ramen, deuren en hekken afsluit wanneer je het pand en terrein verlaat.

Hieronder tref je de bankgegevens aan:

Curacao Vacation Rentals

NL 97 INGB 0008 1664 50

Ovv je naam

Maak voor je eigen gemak een automatische overschrijving aan, zodat de huur iedere maand tijdig wordt bijgeschreven.

De woonruimte wordt verhuurd zonder bedlinnen en zonder hoofdkussen. Je kunt eventueel een linnenpakket bestellen bestaande uit een hoeslaken voor om het matras, een laken, een kussensloop en een hoofdkussen. Tevens 2 kleine handdoeken en 2 grote handdoeken.

Kosten hiervoor bedragen ANG 125.00.

Jacobien Gerritsen

DutchComfortOverseas@gmail.com

00 5999 – 515 8559

Om te bevestigen dien je pagina 1 en 3 van de huurovereenkomst te paraferen en pagina 2 te ondertekenen, te scannen in pdf formaat en vervolgens te retourneren, met een kopie van je paspoort naar mailadres: info@studentenkamercuracao.com

Vervolgens ga je over tot het overmaken van de borg, eindschoonmaak en 1e maand huur. Je krijgt hier vooraf een overzicht van.

Wanneer het bedrag is bijgeschreven op onze rekening, krijg je hiervan een bevestiging en is je boeking definitief.

De hoogte van je borgstelling staat vermeld in je huurovereenkomst. Aan het einde van de huurperiode en na oplevering van de woonruimte en het inleveren van de sleutels, wordt de borg geretourneerd. Eventuele kosten voor water, elektra, afval en mogelijk ontstane schade worden met de borg verrekend.

De kosten voor verlies sleutels zijn ANG 75.00

De borg kan in geen geval verrekend worden met de laatste maandhuur.

Het pand en de studio’s zijn voorzien van professionele brandblussers. De apparatuur wordt volgens de geldende veiligheidsnormen geserviced. Misbruik van de aanwezige veiligheidsvoorzieningen wordt niet getolereerd. Eventuele kosten van misbruik zal op de dader(s) worden verhaald.

De beheerder is 24/7 per telefoon of WhatsApp bereikbaar. We doen onze uiterste best om zaken zsm op te lossen binnen de grenzen van de mogelijkheden. Mochten er zaken in of om het huis kapot gaan, geef dit dan zo spoedig mogelijk aan ons door. Ook als je door eigen toedoen schade toebrengt aan het pand of het interieur/inboedel, meld dit dan aub.

De Curacaoenaar is een gastvrij mens en zal zich vriendelijk en behulpzaam opstellen. Respecteer aub de cultuur en gewoonten van de Curacaose bevolking. Je bent te gast op Curaçao. Het is de huurder nimmer toegestaan omwonenden hinder of last te bezorgen. De huurder is gehouden ervoor zorg te dragen dat eventuele bezoekers evenmin hinder of last bezorgen

Huisarts Dr. Ferwerda
Oude Caracasbaaiweg 70
Tel: 465-0673
Spreekuur : ma t/m vrij 8.00-10.00 uur en 16.00 tot 18.00 uur
Dinsdag- en donderdagmiddag geen spreekuur.
Routebeschrijving:
Bekijk via Google Maps

Sint Elizabeth Ziekenhuis: Tel: 910

Decompressiekamer Tel: 910 of 005999 462 4900

Politie en brandweer Tel: 911

Ambulance Tel: 912

Kustwacht Tel: 913

De huur dient bij vooruitbetaling op of voor de 1ste van de opvolgende maand te worden voldaan. Je bent zelf verantwoordelijk voor tijdige huurbetaling. Indien de huur niet tijdig bij ons is bijgeschreven, treed het incasso traject in werking. Om dit te voorkomen en het jezelf gemakkelijk te maken bevelen we een automatische overschrijving aan uit te voeren in de laatste week van de lopende maand. 

Er wordt via glasvezel high speed internet geleverd aan de woning. Er is een router aanwezig, zodat je wireless kunt inloggen op het netwerk “de kooi” genaamd. Password ontvang je van de beheerder. Wanneer internet onverhoopt uitvalt, re-set je eerst de modem. Mocht je daarna nog problemen houden neem je contact op met de internet provider FLOW: 747-6373. Wij zijn enkel verantwoordelijk voor de betalingen aan FLOW, niet voor levering van het internet aan de woning.

Huurder mag niets in het gehuurde vervangen, veranderen, afbreken of omruilen met andere kamers, zonder schriftelijke toestemming van de huurder.

De huurder verplicht zich te allen tijde de spullen (stoelen e.d.) buiten op te ruimen. Alles wat buiten blijft is voor eigen verantwoording en rekening.

Voor je gemak is er een wasmachine aanwezig in de Kooi. Regel aub onderling wie wanneer de machine kan gebruiken.

Logés dienen altijd voor aankomst schriftelijk aangemeld te worden. Er wordt een vergoeding van ANG 25.00 per persoon per nacht gehanteerd. Dit bedrag dient vooraf met de huur te worden overgemaakt. Een bed met matras zal ter beschikking gesteld worden aan de logé(s).

Komen je ouders, vrienden, familie of kennissen op bezoek?

Click dan hier om naar onze vakantie accommodaties te gaan.

Ter voorkoming van ongedierte verplicht de huurder zicht het gehuurde en het omliggende terrein vrij van etensresten achter te laten. Was direct na het eten af aub. Dit is een eerste vereiste om de overlast van ongedierte zoals muizen, mieren en kakkerlakken tegen te gaan. Realiseer je dus dat je in de tropen verblijft. Een schone keuken en huis is tevens prettiger om in te leven.

De afname van elektrikiteit gaat via een pre-paid systeem van Aqualectra, identiek aan een pre-paid telefoon systeem. Hieronder tref je de procedure aan als je je stroom wenst op te waarderen. Voorkom dat je zonder stroom komt te zitten en waardeer tijdig op. Geen elektra betekent geen internet.

Werkwijze:

  1. Overleg met je medebewoners het bedrag van opwaarderen;
  2. Collecteer het geld en ga hiermee richting één van de Aqualectra point of sales plaatsen. Vergeet hierbij niet de registratiecode van het Aquaelectra kastje mee te nemen. Zonder deze code kun je niet opwaarderen (De code krijg je door op het kastje de toetsencombinatie #4# in te toetsen);
  3. Aan de Aqualectra medewerker geef je het bedrag, waarmee je op wenst te waarderen, met daarbij de registratiecode (doe dit op een papiertje, uitgeschreven en wel om misverstanden te voorkomen;
  4. Je ontvangt van de Aqualectra medewerker een kassabon met daarop het bedrag van opwaarderen, je registratiecode (controleren) en een activeringscode;
  5. Ga terug naar huis en voer de activeringscode in op het kastje van Aquaelectra;
  6. Hierna zie je dat je credits zijn opgewaardeerd.

Inhoud wissel

Bij het inchecken ontvang je een sleutelset en een code voor het alarm. Indien je de sleutels verliest, dien je hier direct melding van te maken. Wij vervangen dan het buitenslot en laten sleutels bijmaken. De kosten hiervoor zijn voor rekening huurder.

Kosten verlies sleutelset ANG 75.00

We zouden je tekort doen als we je niet zouden informeren over de aanwezige criminaliteit op Curaçao. Stagiaires en jonge avonturiers zijn hiervan in het verleden helaas een gewild slachtoffer geweest. Om je een veilige woonomgeving te bieden, hebben wij sterk geinvesteerd in het aanbrengen van veiligheidsvoorzieningen. Een opsomming volgt hieronder:

Er is een infra-rood alarmsyteem geplaatst met  siren. Hiermee wordt het gehele terrein met bewegingsgevoelige stralen afgebakend.  Aan het pand en in de Kooi zijn imuls-lampen geplaatst, zodat duidelijk vanaf de straatzijde te zien is wanneer het alarm is geactiveerd. Huurders bedienen het systeem met een afstandsbediening.

Het terrein is voorzien van een afrastering rondom.

Er kan 1 auto op de oprit geparkeerd worden. Overige auto’s parkeren op de straat voor het pand. Scooters kunnen binnen geparkeerd worden.

Het buitenterras van de studentenwoning is voorzien van een hekwerk, vandaar de bijnaam: “Huize de Kooi”.

Er is zowel permanente als bewegingsgevoelige buitenverlichting aanwezig.

Alle ramen in het studentenpand alsook de studio’s zijn voorzien van traliewerk.

Er is gebruik gemaakt van anti-inbraak hang en sluitwerk.

Er is 24-7 camera beveiliging.

Er is in het studentenhuis en de studio’s officieel goedgekeurde brandblusapparatuur aanwezig. Wij staan garant voor de tijdige service hiervan.

We verzoeken je vriendelijk om van alle veiligheidsmaatregelen gebruik (geen misbruik) te maken en zelf ook altijd alert te zijn op open ramen, deuren, hekwerken en elkaar. Zodoende bewerkstellig je samen een zorgeloos verblijf en blijft de rust gewaarborgd in en om de huisvesting.

Wees extra alert tijdens de kerstperiode (december/januari) ook wel bekend als Atraco (overval) seizoen. Gebruik vooral de hekwerken om het zo onaatrekkelijk en moeilijk mogelijk te maken voor criminelen.

Het gebruiken en of bezit van verdovende middelen ofwel soft- en harddrugs wordt niet getolereerd. Bij constatering van het bezit en of gebruik van verdovende middelen wordt de huur met onmiddellijke ingang opgezegd. De borgsom komt hierbij te vervallen en de verhuurder zal schadevergoeding eisen als gevolg van het tussentijds beëindigen van het huurcontract. Er wordt tevens aangifte gedaan bij de politie.

Er is voldoende binnen- en buitenverlichting aanwezig. Uit veiligheidsoverwegingen zijn de buitenlampen op een automatisch sensor aangesloten, zodat deze ‘s avonds automatisch aangaan. Op deze manier is de tuin altijd goed verlicht bij het thuis komen ‘s avonds. Indien er verlichting kapot is, dient de huurder hiervan direct melding te maken bij de beheerder.

De huurder dient nimmer maandverband, tampons, toiletpapier e.d. te deponeren in het toilet. Toiletpapier gaat in de afvalbak naast het toilet. Reden hiervoor is dat het rioleringssysteem op Curaçao oud is en bestaat uit kleinere buizen.Verstopping van de afvoering en riolering komen te allen tijde voor rekening van de huurders.

Bij vroegtijdig vertrek om welke reden dan ook, wordt de opzegtermijn gehanteerd.

Het vuilnis wordt iedere donderdag opgehaald door Selikor (afvalverwerkingsbedrijf). Je dient ervoor te zorgen dat al het vuilnis in de groene kliko’s is verzameld en dat deze aan de kant van de straat worden geplaatst. Gebruik te allen tijde afvalzakken om afval te deponeren in de kliko’s. Gooi nooit losse etensresten in de kliko’s. Dit trekt ongedierte aan, denk aan ratten, maden en kakkerlakken! Vervang dagelijks de zak in de keuken.

De kosten voor water en elektra zijn relatief duur vergeleken met de Nederlandse kostprijzen. We adviseren je dan ook om hier zuinig mee om te gaan. Ga bv. niet onnodig lang douchen, laat geen ventilator draaien als je buiten bent, doe het licht en de ventilator uit als je weg gaat. Constateer je problemen met de toevoer van water of elektra, bel dan allereerst met de toeleverancier: Aquaelectra (463 2000). Zij kunnen aangeven of er problemen met het netwerk zijn.