Studentenhuis Curacao

'Huize de Kooi' veilig, gezellig, centraal gelegen, inclusief prijzen en nooit bemiddeling fee

Sinds 2002 is Studenten Kamer Curacao alias Huize De Kooi actief in de verhuurmarkt voor stagiaires, jong werkenden en avonturiers die Curacao bezoeken. In de afgelopen jaren hebben we een goede reputatie opgebouwd bij onze huurders door altijd te zorgen voor goede en snelle service en communicatie. Een verblijf in het studentenhuis of één van de studio’s, wordt van reservering tot vertrek zo aangenaam mogelijk gemaakt door ons team. We regelen vervoer vanaf de luchthaven, vangen je op na aankomst en begeleiden je zo lang je daar behoefte aan hebt. Je zult echter al snel wegwijs gemaakt worden door je medebewoners en je draai vinden.

Het studentenhuis met kamers en de studio’s zijn onderdeel van één wooncomplex op een afgesloten terrein. Rondom de veranda is een kooi constructie gebouwd, waardoor het huis de alias Huize de Kooi heeft gekregen. Het leuke en unieke aan Huize de Kooi is de kleinschaligheid waardoor er vaak een hechte band tussen de bewoners ontstaat.

Ligging wooncomplex: kamers en studio's

Het wooncomplex met kamers en studio’s is zeer centraal gelegen aan de Elmesstraat in de wijk Marie Pompoen. Deze wijk is gesitueerd tussen Mambo Beach, met haar bekende uitgaansgelegenheden Cabana Beach, Wet ‘n Wild en de Chill Bar en het hart van Willemstad, Punda met het bekende Pietermaai District waar je o.a. lounge club St Tropez, Cafe De Tijd, Pleian Cafe Wilhelmina en Mundo Bizarro vindt. Aan de andere kant grenst de wijk Saliña met verschillende winkels, o.a. de Albert Heijn en de DA drogist. Onderaan de pagina tref je een Google Map aan voor de exacte locatie van het studentenhuis.

Veiligheid

We zouden je tekort doen als we je niet zouden informeren over de aanwezige criminaliteit op Curaçao. Stagiaires en jonge avonturiers zijn hiervan in het verleden helaas een gewild slachtoffer geweest. Om je een veilige woonomgeving te bieden, hebben wij sterk geïnvesteerd in het aanbrengen van veiligheidsvoorzieningen. Een opsomming volgt hieronder:

  • Het terrein is voorzien van een scheidingsmuur en afrastering rondom. Je moet door een afsluitbaar hek om het terrein te kunnen betreden.
  • Er kan 1 auto op de oprit geparkeerd worden. Overige auto’s parkeren op de straat voor het pand. Scooters kunnen binnen geparkeerd worden achter een afsluitbaar hek.
  • Het buitenterras van de studentenwoning is voorzien van een hekwerk, vandaar de bijnaam: “Huize De Kooi”.
  • Er is zowel permanente als bewegingsgevoelige buitenverlichting aanwezig.
  • Alle ramen in het studentenpand alsook de studio’s zijn voorzien van traliewerk.
  • Er is gebruik gemaakt van anti-inbraak hang en sluitwerk.
  • Er is in het studentenhuis en de studio’s officieel goedgekeurde brandblusapparatuur aanwezig. Wij staan garant voor de tijdige service hiervan.
  • We verzoeken je vriendelijk om van alle veiligheidsmaatregelen gebruik (geen misbruik) te maken en zelf ook altijd alert te zijn op open ramen, deuren, hekwerken en elkaar. Zodoende bewerkstellig je samen een zorgeloos verblijf en blijft de rust gewaarborgd in en om de huisvesting.
  • Wees extra alert tijdens de kerstperiode (december/januari) ook wel bekend als Atraco (overval) seizoen. Gebruik vooral de hekwerken om het zo onaantrekkelijk en moeilijk mogelijk te maken voor criminelen.

Directe Omgeving

Op loopafstand van het studentenhuis/stagiaire studio’s tref je een benzinestation, een bushalte, een duikschool, een pinautomaat, een supermarkt, een wasserette en de Caribische zee die Curacao omringt. Vanaf het terras heb je uitzicht over zee op afstand.