Studentenhuis Curacao alias”Huize de Kooi”

Sinds 2002 is Studenten Kamer Curacao alias Huize De Kooi actief in de verhuurmarkt voor stagiaires, jong werkenden en avonturiers die Curacao bezoeken. In de afgelopen jaren hebben we een goede reputatie opgebouwd bij onze huurders door altijd te zorgen voor goede en snelle service en communicatie. Het verblijf in het studentenhuis of één van de studio’s, welke op één en dezelfde wooncomplex is, wordt van reservering tot vertrek zo aangenaam mogelijk gemaakt door ons team. We regelen vervoer vanaf de luchthanven, vangen je op na aankomst en begeleiden je zo lang je daar behoefte aan hebt. Je zult echter al snel wegwijs gemaakt worden door je medebewoners en je draai vinden.

Het studentenhuis met kamers en de studio’s zijn onderdeel van één groot wooncomplex. Hier verblijven huurders samen om een leuke tijd en verblijf te hebben op Curacao.

Ligging wooncomplex: kamers en studio's

Het studentenhuis en de stagiaire studio’s zijn zeer centraal gelegen aan de Elmesstraat in de wijk Marie Pompoen. Deze wijk is gesitueerd tussen het Seaquarium strand, met haar bekende uitgaansgelegenheden Cabana Beach, Wet ‘n Wild en de Chill Bar en het hart van Willemstad, Punda met het bekende Pietermaai District waar je o.a. lounge club St Tropez, Miles Jazz Cafe en Mundo Bizarro vindt. Aan de andere kant grenst de wijk Saliña met verschillende winkels, o.a. de Albert Heijn en de DA drogist. Onderaan de pagina tref je een Google Map aan voor de exacte locatie.

Veiligheid

We zouden je tekort doen als we je niet zouden informeren over de aanwezige criminaliteit op Curaçao. Stagiaires en jonge avonturiers zijn hiervan helaas regelmatig het slachtoffer. Om je een veilige woonomgeving te bieden, hebben wij sterk geinvesteerd in het aanbrengen van veiligheidsvoorzieningen o.a. middels een alarm systeem en goede verlichting rondom het pand. Je treft hierover meer informatie aan onder de tab “Huurprocedure-veiligheid”. Buiten je woonomgeving adviseren we iedereen zijn gezonde verstand te gebruiken en altijd goed op je persoonlijke bezittingen te letten, ramen, deuren en hekwerken te sluiten bij vertrek.

Ligging

Op loopafstand van het studentenhuis/stagiaire studio’s tref je een benzinestation, een bushalte, een duikschool, een pinautomaat, een supermarkt, een wasserette en de Caribische zee die Curacao omringt. Vanaf het terras heb je uitzicht over zee op afstand.